Ga naar de inhoud
Home » Over ons » Onze mensen » Gertjan Bouwhuis

Gertjan Bouwhuis

Senior adviseur Milieu & coach

Gertjan Bouwhuis

‘Ik pluk de dag – in zingeving, huisgezin en werkplezier.’

Achtergrond: Sinds 2019 heb ik mijn eigen bedrijf Adomi-advies en leg ik mij als ZZP-er toe op het opleiden van jonge mensen in ons taakveld. Het inbrengen van mijn kennis geeft mij energie en draagt bij aan het verduurzamen van de kennis die we zo voor de toekomst behouden.

Op de G.A. van Swieten Tuinbouwschool in Frederiksoord, Drenthe, leerde ik voor vakbekwaam hovenier. In deze voormalige landbouwkolonie (waar nu gelukkig weer het initiatief is genomen de beroemde tuin weer deels in de oorspronkelijke staat te restaureren) is mijn passie voor groei en bloei ontstaan.

Ik wilde meer dan het hoveniersleven als Tuinhaas – zo noemde men ons daar- en heb de opleiding tot milieukundig ingenieur – specialiteit Milieumanagement -aan de Hogeschool Saxion te Deventer afgerond. Een avondopleiding naast het werk als vergunningverlener bij een Drentse gemeente. Na deze studie vervolgde ik mijn loopbaan als beleidsmedewerker bij de provincie Flevoland. Toen de milieutaken in 2013 overgingen naar de regionale omgevingsdienst, mocht ik als manager van het nieuw te vormen milieuteam aan de slag. Het maatwerkprogramma Leiderschap in verbinding bij de Comenius Leiderschapsleergangen dat ik volgde, kwam daarbij goed van pas.

Ik zie met voldoening terug op de manier waarop bij de omgevingsdienst een goed team op poten kwam, met alle kennis en kunde onder één dak. Dat ging niet vanzelf – maar ik heb ervaren dat mensen bereid zijn tot verandering zolang je ze vertrouwen biedt en met elkaar in gesprek blijft.

Ik ben trots op het doorzettingsvermogen waarmee ik mijn studies afrondde terwijl de schoorsteen moest blijven roken. We hebben een fijn gezin met drie prachtige kinderen en altijd aanloop. Gezelligheid en gastvrijheid vormen bij ons vaste waarden. 

Bij Bisschop + Partners werkzaam als senior adviseur en coach. In ons Meester-Gezelprincipe draai ik van harte mee. 

Werken bij Bisschop + Partners is een logisch verlengde van waar ik al mee begonnen was. Het is elke keer weer boeiend om te zien met welke vragen onze junioren komen, hoe ze dat oppikken en hoe ze daarin groeien!

Naast mijn werk geniet ik – dicht bij huis – van ons huishouden en de mensen daaromheen. En ver van huis van de reizen die we maken. Zo zijn we met het gehele gezin naar Vietnam geweest. Daar heb ik ook de nodige culinaire inspiratie opgedaan. Mooie groenten – smaakvolle producten. Ik zet graag iets bijzonders op tafel. Ook in de tuin, samen met mijn (barbecue)vrienden.

barbecue in de achtertuin