Ga naar de inhoud
Home » Over ons » Onze mensen » Chevelle Portier

Chevelle Portier

Adviseur Milieu

Chevelle Portier

‘Accepteer mensen zoals ze zijn. Je komt een heel eind als je hen behandelt zoals je zelf behandeld wil worden.’

Achtergrond: Bachelor of Arts, Internationale Studies, specialisatie Zuid-Azië en Zuidoost-Azië (Universiteit Leiden) – Master of Science Environment and Resource Management, specialisatie Ecosysteemdiensten en Biodiversiteit (Vrije Universiteit Amsterdam) – student-consultant op het gebied van duurzaam ondernemen, eerst voor een grote gemeente in Zuid-Holland en daarna vanuit de Universiteit Leiden.

Trots op: mijn skills op het gebied van onderzoek, teamwerk en team management. Ik pak dan ook graag een ondersteunende, secretariële rol. Mijn studie heeft me veel inzicht gebracht in biodiversiteit en zowel het belang als de kwetsbaarheid daarvan. Als ik met mijn vaardigheden kan bijdragen aan een betere, duurzame balans tussen leefomgeving en menselijke bedrijvigheid, is mij dat een lief ding. Ik geloof zeker dat doeltreffende milieuvergunningen daarbij een belangrijk instrument zijn.

Bij Bisschop + Partners werkzaam als adviseur en kwaliteitsmanager. Op boeiende vergunningtrajecten voor meerdere omgevingsdiensten. Ons kwaliteitsmanagementsysteem staat als een huis en dat huis mag ik mee onderhouden. Verder ben ik intern buddy voor onze nieuwe collega’s in het kader van ons inwerktraject.

Daarnaast mocht ik een grote stap nemen in de richting van mijn ambitie om specialist in de Wet natuurbescherming (Wnb) te worden. Hierop is mijn persoonlijk ontwikkelingsplan ook gericht. 

In dat kader ben ik nu deels gedetacheerd bij een grote omgevingsdienst in het westen van ons land, bij het team Groen. Een van mijn projecten, daar, betreft het legalisatieprogramma PAS-meldingen (Programma Aanpak Stikstof). Op 1 juli 2015 mochten bedrijven met weinig stikstofneerslag volstaan met een melding daarvan. In 2019 oordeelde de Raad van State dat dit in strijd was met de Europese wetgeving en dat er een vergunning in het kader van de Wnb moet worden aangevraagd. Het is een politiek en maatschappelijk gevoelig project en daarmee extra boeiend.

Werken bij Bisschop + Partners is mij op het lijf geschreven. Domme vragen bestaan niet. Die cultuur heerst binnen ons bureau. De milieuwetgeving is best ingewikkeld voor wie zich daar niet goed in heeft verdiept. Ik vind die verdieping in de samenwerking met mijn collega juniors en de begeleiding door onze seniors. Voor de vergunninghouders en de belanghebbenden die een vergunning lezen als-ie ter inzage ligt, hoop ik dat de nieuwe Omgevingswet toegankelijker zal zijn.

In mijn vrije tijd reis ik graag en houd ik mijn camera in de aanslag. Fotograferen is echt mijn hobby. Wachten op het juiste moment en dan afdrukken! Olifanten zijn daarbij mijn favoriete dieren. Zo sierlijk en zo sociaal naar elkaar toe. Dat laatste sluit dan weer goed aan bij mijn levensmotto.

Chevelle op reis