Ga naar de inhoud
Home » Over ons » Onze mensen » Edgar Asma

Edgar Asma

Senior Adviseur Toezicht

Edgar Asma

‘Ik maak op gevoel de juiste keuzes – daarover heb ik dan ook zelden spijt.’

Achtergrond: Geloof het of niet: ik ben begonnen als zeeman – als matroos op de Grote vaart. Je ziet veel van de wereld maar bent vaak maandenlang van huis. Ik zocht daarom werk aan de wal en werd hersteller van autoschade: bewerken en spuiten – niet de meest milieuvriendelijke tak van sport en zeker niet de gezondste. Daarna werd ik – op voordracht van mijn schoonvader – gevangenisbewaarder totdat ik merkte dat ik de jaren richting mijn pensioen begon af te tellen. Dat waren er nog veel, maar als je dat al doet…

Toen een grote gemeente in het westen van ons land vroeg op een toezichthouder Bouw en Milieu, trok ik de stoute schoenen aan. Ik kreeg de baan en werd inspecteur. Dan leg je veel bedrijfsbezoeken af en dat is razend interessant. Omdat ik van aanpakken houd, ben ik na een tijdje begonnen als zelfstandige. Als ambtenaar merkte ik dat je als aanpakker werd beloond met het werk van collega’s die wat minder voortvarend waren. Ik zie tot mijn genoegen dat overheidsdiensten tegenwoordig efficiënt en resultaatgericht werken.

Trots op mijn beslissingen op gevoel – zoals de stap naar een klimaat dat mij beter past.

Bij Bisschop + Partners werkzaam als Senior Adviseur, met name bij toezichtsprojecten. Het is gaaf om mijn kennis en ervaring te mogen doorgeven aan mijn jonge collega’s. Duurzaamheid van kennis is gewoon belangrijk.

In mijn vrije tijd mag ik graag golfen. Verder zoek ik het in passief entertainment: boeken – films en bijna alle soorten muziek. Daarnaast  een wekelijkse yoga-sessie. Hoe dat komt? Mijn moeder meldde mij aan bij haar yogaclub. ‘Maar ik denk dat-ie het daar te druk voor heeft,’ zei ze erbij. ‘Dan moet hij juist komen!’ was het antwoord.

Verder ben ik nogal een Bourgondiër. Lekker eten en drinken met vrienden – ook in mijn huis in Real de Montroy  in de Spaanse provincie Valencia. Het levensritme, daar, is anders dan in Nederland. Je werkt er tussen het leven door inplaats van omgekeerd. De Spanjaard eet bijvoorbeeld vijfmaal per dag – dus drinkt hij ook vijfmaal per dag. Dat is voor een Hollander even wennen – mij zie je ’s ochtends echt niet aan de wijn. Maar de zon – de heldere luchten – het levensritme… ik voel mij er erg senang!  

Edgar geniet van een biertje op het terras bij zijn huis in Real, Valencia.