Ga naar de inhoud
Home » Over ons » Onze mensen » Fré Hipgrave Ederveen

Fré Hipgrave Ederveen

Adviseur Milieu

Fre Ederveen

‘Ik ben leergierig met een brede interessesfeer en werk bij voorkeur multidisciplinair.’

Achtergrond: master Aerospace Structures and Materials (Lucht- & Ruimtevaarttechniek TU Delft) – Octrooigemachtigde in opleiding – bestuurslid van de Jonge Orde van Octrooigemachtigden – Production engineer in de olie- & gasindustrie. Als bestuurslid kreeg ik de kans om voor onze leden educatieve en sociale activiteiten te organiseren en daarbij te faciliteren in het opbouwen van hun netwerken. Ik heb een brede interesse en ben nu eenmaal geboeid door mensen die uitvindingen doen en nieuwe oplossingen bedenken, zeker als ze raakvlakken met duurzaamheid hebben. Op het terrein van urban mining – het winnen van grondstoffen uit de stad, niet uit de grond – gebeurt een hoop. De stad is een bron voor het terugwinnen van goud, kobalt, zilver en koper uit afgedankte smartphones en andere elektronische apparaten.

Trots op: mijn leergierigheid, mijn brede interesse en mijn oog voor de toekomst van onze leefomgeving. 

Bij Bisschop + Partners werkzaam als adviseur Milieu. Bij Bisschop + Partners zijn we sociaal betrokken, werken we door heel Nederland en komen we in aanraking met een grote verscheidenheid aan bedrijfstakken. Dit wekt mijn belangstelling en houdt me scherp.

Werken bij Bisschop + Partners is werken voor een goede club. Het is een plat bedrijf waarin iedereen goed benaderbaar is. De samenwerking is fijn en het vak Milieukundig adviseur is multidisciplinair. Het speelveld bevindt zich op het snijvlak van techniek en regelgeving. Daarnaast is een zekere sensitiviteit voor maatschappelijke aandacht en ondernemerschap een welkome vaardigheid.

Ik heb inmiddels ervaring met verscheidene procedures, zoals het opstellen van milieueffectrapportage-beoordelingsbesluiten, het intrekken van omgevingsvergunningen (zowel op verzoek van de vergunninghouder als ambtshalve), het ambtshalve actualiseren van omgevingsvergunningen, en het behandelen van aanvraagprocedures. Verder behandel ik opdrachten van vier verschillende omgevingsdiensten in alle windstreken van ons land. Nu het weer kan, leg ik binnenkort ook bedrijfsbezoeken af. 

Voorts ben ik gedetacheerd bij de Rijksoverheid, waar ik mij mag toeleggen op mijnbouwvergunningen.

In mijn vrije tijd doe ik aan crossfit, koken, reizen – met name Zuid-Europa en Latijns-Amerika – en lezen. Muziek mag er in mijn leven ook zijn, variërend van Hans Dulfers jazz/fusion tot de grooves van de oude Indo-rockers. Die hebben toch een stevige basis voor de Nederlandse rockmuziek gelegd!

Landschap op La Palma