Ga naar de inhoud
Home » Over ons » Onze mensen » Ruud Stokkel

Ruud Stokkel

Senior Bodemadviseur

Ruud Stokkel

‘Leef je droom!’

Achtergrond: Geboren Leidenaar – HTS Bedrijfskunde – vijfendertig jaar werkzaam bij gemeentelijke overheden en een omgevingsdienst in het noordwesten van ons land – gericht op vergunningverlening en (gaandeweg) bodemvraagstukken, ontgrondingen, Waterwet, Erfgoedwet en Natuurwet.

Trots op: de goede balans die ik mocht vinden tussen werk en vrije tijd.

Bij Bisschop + Partners werkzaam als Specialist Bodem, ontgrondingen en gesloten bodemsystemen, in detachering bij een omgevingsdienst in het noorden van Nederland.

Werken bij Bisschop + Partners is meedraaien in een goede, persoonlijke sfeer met veel vrijheid binnen de gestelde projectdoelen. Een wijze van werken die ik mijzelf altijd al toewenste.

In mijn vrije tijd reis ik, wandel ik en fotografeer ik dat. Tijdens het reizen kon ik uit de ‘Fast Lane’ stappen die mijn leven was, zowel op werkgebied als het opknappen en doorverkopen van de plekken waar we in Nederland resideerden. Het ritme, de kleuren en de geuren van de mediterrane streken is mij en mijn vrouw op het lijf geschreven. ‘Daar gaan we wonen,’ zeiden we tegen elkaar nadat we alle windstreken van onze aardbol hadden verkend. Het was vaak de laatste gedachte voordat ik in slaap viel en die gedachte in dromen overging.

In de streek waar we nu wonen – bij Malaga – staat het leven voorop en werk je tussendoor, inplaats van omgekeerd. Ons huis staat buitenaf in een eigen boomgaard met veertig palmbomen en driehonderd olijfbomen. Ons water betrekken we uit een reservoir op ons erf. Zeventienduizend liter gaat daarin en omdat je in de gaten moet houden hoeveel je daarvan verbruikt, word je je ook veel bewuster van iets waarbij je in Nederland niet zo gauw stil staat. Het zijn hier de vogels die de stilte doorbreken, niet het rumoer van de straat.

Ik vond het opzeggen van mijn vaste baan in Nederland en alle daarbij behorende zekerheden best heftig. Toch heb ik mijn idealen gevolgd en mijn vrouw met mij – uiteraard. Leef je droom! Ik kan het iedereen aanraden.

Ruud maakt een wandeling door een bergachtig landschap