Ga naar de inhoud
Home » Over ons » Onze mensen » Laurens Zaal

Laurens Zaal

Managing partner, milieukundig adviseur en docent omgevingsrecht

Laurens Zaal

‘Liefde eerst en surf duurzaam.’

Achtergrond: Ingenieur (Ir.) Milieuhygiëne (Wageningen Universiteit en Researchcentrum) –- Vergunningenwerk bij particuliere adviesbureaus – bij Bisschop & Partners opgeleid tot vergunningverlener en toezichthouder (2003) –  docent milieukunde Avans Hogeschool (2008 – 2011). Goed in duurzaamheid, omgevingsrecht en energie.

Trots op: De ontwikkeling en NVAO-accreditatie van de bacheloropleiding Omgevingskunde in opdracht van Avans+ en ODNL. Voorts was ik in 2012 als vergunningverlener betrokken bij het Windpark de Zuidlob in Zeewolde – voor mij een gedenkwaardig project!

Over het algemeen ben ik er trots op dat ik pittige tegenslagen in mijn leven heb verwerkt en een integere, fatsoenlijke kerel ben gebleven met liefde voor kinderen, familie en vrienden.

Bij Bisschop + Partners werkzaam als partner van Bisschop + Partners en senior ondersteuner van onze junioren in het vak vergunningverlening. Ik ben reeds lang voor Bisschop + Partners werkzaam en neem daarin nu ook letterlijk mijn aandeel.  Als directielid richt ik mij met name op de inhoudelijk / vaktechnische zaken.

Werken bij Bisschop + Partners is werken voor een goede club. Je werkt er vanuit waarden. De manier waarop wij als bedrijf te werk gaan, hebben wij vertaald in onze Ondernemingsprincipes. Die geven mij met recht een goed gevoel!

Naast mijn werk vind je mij veel op – en in het water. Surfend door het leven het goede blijven doen. Met zeil of kite.  Of diepzeeduiken. Dat duiken komt voort uit een van mijn afstudeerprojecten in Wageningen. Daar onderzocht ik waarom het onderwaterhuis Aquavilla, – op achttien meter diepte in een recreatieplas  bij Nijmegen – in steeds troebeler water kwam te staan. Ik hoop nog eens met Leo Bisschop te gaan duiken op Bonaire en daar mee te helpen aan rifherstel.

Laurens op wintersport

Lees ook:

Laurens Zaal over slagkracht en duurzaamheid in regelgeving: De Omgevingswet biedt extra kansen voor duurzaamheid