Ga naar de inhoud
Home » Blogs » Deze baan houdt me jong

Deze baan houdt me jong

Marijke Koek over haar werk vanuit Bisschop + Partners

Marijke Koek is stellig. ‘Ik vertoef zevenenzestig jaar op deze aardbol en weet nog steeds niet wat ik wil worden. Na twaalf ambachten en dertien gelukstreffers was ik onverminderd op zoek naar voldoening en nieuwe energie. Bij Bisschop + Partners heb ik beide weer gevonden. Bij overheden – waar ik de nodige voetstappen achterliet – wordt de menselijke maat weleens vergeten. Dan ligt er een bezuinigingsopdracht vanuit de politiek en worden mensen nummertjes op lijstjes waarin gestreept moet worden. Voor Bisschop + Partners is de menselijke maat juist leidend! Zonder mensen heb je immers niets!’

Marijke Koek

Menselijke maat

‘Na veel verschillende werkervaringen in het bedrijfsleven, allemaal in de techniek, heb ik in 2002 de overstap gemaakt naar de overheid. Een overstap waar ik heel veel van geleerd heb en waaraan zeker met plezier aan terugdenk. Maar door alle veranderingen begon eind 2016 het afnemen van de menselijke maat mij op te breken. Ik heb toen ontslag genomen zonder direct te weten wat ik zou gaan doen. En voor dat ik de tijd had genomen om echt op zoek te gaan werd ik gebeld door een voormalige collega met de vraag of Leo Bisschop me mocht benaderen. Hij werkte inmiddels met veel plezier voor Bisschop + Partners. Waarom niet, dacht ik. En daar zit ik nu, drie dagen per week gedetacheerd in Terneuzen.’

Mosselen

‘Voor de DCMR – die ook de provincie Zeeland als opdrachtgever heeft – doe ik de vergunningverlening bij inrichtingen met risico’s voor zware ongevallen, afgekort Brzo. Daarbij komt een eerdere ervaring als adviseur Externe Veiligheid goed van pas en ben ik daarin ook vraagbaak, precies wat Bisschop wil. Het geeft me energie en voldoening om die kennis te kunnen overdragen. Een echte gezel die ik als meester bij de hand mag nemen, zie ik nog niet zo een twee drie verschijnen. Terneuzen ligt toch in een uithoek. Hoe ik dat zelf doe? Ik werk één dag vanuit huis en twee dagen op locatie. Dan overnacht ik in het mooie Zeeland. Mijn man heeft daar geen problemen mee, al is-ie altijd weer blij als ik thuiskom. We grappen weleens dat ik vergeten ben om mosselen te plukken.’

Externe veiligheid is een begrip uit het Besluit externe veiligheid inrichtingen. Het beschrijft de kans dat personen in de omgeving van een activiteit waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, slachtoffer worden van een ongeval met die stoffen. Externe veiligheid kan op verschillende manieren worden ingedeeld: transportrisico (zoals de Betuwelijn), het risico bij inrichtingen (bijvoorbeeld tankstations met LPG-afgifte), plaatsgebonden risico (in een contour rond een activiteit), en groepsrisico.

vrij naar Wikipedia)

Snoepwinkel

‘Samengevat kan ik stellen dat de stap naar Bisschop + Partners een goede is geweest. Ik heb er alle vrijheid en – nogmaals – de menselijke maat staat voorop. Stoppen met werken is dan ook nog lang niet aan de orde, waarbij ik me wel afvraag wat de volgende stap zal zijn. Fotografie? Of eindelijk serieus gaan schrijven? Er is nog zo verschrikkelijk veel om uit te kiezen dat ik me soms voel als een kind in een snoepwinkel. En dat is geen keuzestress…..ik weet me een bevoorrecht mens. Deze baan houdt me jong.’

Lees ook: Inwerken en begeleiding van een junior vergunningverlener in crisistijd, waarin Marijke vertelt over haar ervaring met het inwerken en begeleiden van een junior vergunningverlener.

Meer weten over werken bij Bisschop + Partners?